Op de Challenge Roma (ITA) behaalde Katrien Verstuyft - Belgisch Kampioene Triatlon Halve Afstand - een degelijke 4e plaats over de halve afstand (1900m zwemmen - 90 km fietsen - 21 km lopen). Hierbij liet ze enkele grote namen achter zich zoals Yvonne Van Vlerken (NED) en Sofie Goos (BEL). De Challenge Family is een serie van internationale triatlons over de volledige en halve afstand. 

Katrien kwam na het zwemmen als 9e uit het water op een goeie 3 minuten van de Italiaanse Margie Santimaria.

 

"Bij de start was het even zoeken naar de juiste voeten. Een atlete links van mij (ik vermoed Drewett) zwom te snel en ik kwam net te kort om de aansluiting bij een groepje helemaal rechts te maken. Toen iemand toch nog de sprong probeerde te maken, probeerde ik in de voeten mee te zwemmen maar zat kwam ik met m’n vingers vast te zitten in de koorden van de boei. Zo verloor ik contact en verzeilde in een volgend groepje." 

 

 

"Bij het uitkomen van het water maakte ik een eerste keer kennis met de grond doordat ik wegschoof met m’n voet."

Op de fiets waren het de latere winnares Sarah Lewis (GBR), Camilla Pendersen (DEN) en Alice Hector (GBR) die de forcing voerden.

"In het fietsen ben ik kunnen opschuiven naar de 6e plaats. Maar de laatste 5km kreeg kramp in mijn linkerbeen en heb ik niet meer op volle kracht kunnen fietsen. Bij het ingaan van T2 verloor ik m’n evenwicht en maakte ik een 2e keer kennis met de grond. Ik verloor heel veel tijd in T2 op Marta Bernardi (ITA) die 3e werd." 

Tijdens het laatste onderdeel van de race kon Katrien na een moeizaam begin toch een sterk loopnummer neerzetten. Dankzij een sterke halve marathon in 1u 18min 58 seconden kon ze opschuiven naar de 4e plaats.

"Het lopen ging aanvankelijk met de kramp ook niet vlot, maar het is wel pas de 2e halve die ik loop onder de 4 min/km en ik kon nog 2 plaatsen opschuiven en een aantal grote namen kloppen. Er zit nog wel wat progressiemarge in de fietsbasis richting volgende wedstrijden, dus eigenlijk ben ik wel tevreden van de seizoensopener. 4e plaats is nooit leuk, maar in dit deelnemersveld en met de trainingsmarge die er nog inzit (geen stage en weinig fietskilometers in de Belgische winter), mogen we op dit moment tevreden zijn met de prestatie)"

Uiteindelijk werd Katrien knap 4e achter Sarah Lewis, Alice Hector en Marta Bernardi.

De volledige uitslag vinden jullie via Results Challenge Roma

 

ATLETE VAN DE DAG