Op de Zwemloop van Vlissingen (NED) behaalden Jolien Vermeylen en Dieter Boeye de eerste ATRIAC overwinningen van 2018. Beide kwamen ze aan de start van de korte afstand (500m zwemmen en 5km lopen) in de eerste manche van het Frijters Automaterialen Zwemloopcircuit.

Een circuit dat al een heel aantal jaren wordt georganiseerd in het Nederlandse Zeeland, bestaande uit 6 manches waarin atleten 4 beste resultaten over dezelfde afstand dienen te halen. Voor Jolien was het de eerste voorbereidingswedstrijd van de start van haar 2e volledige triatlonseizoen. 

 

"Het zwemmen ging vandaag vlot. Bij de start was het vooral uitkijken naar Nikita Van Den Ouden die ook een sterke zwemster is. Na een 100 tal meter kon ik van haar afstand nemen en als eerste de wisselzone in duiken. Omdat ik toch probeerde tijdens het zwemmen soepel de armen te laten ronddraaien zonder mij te overdoen ging het lopen nog heel vlot. Ik ben dus tevreden van mijn wedstrijd en mijn huidige conditie."

Jolien werd uiteindelijk eerste in 28min55 voor Eva Cornelisse en Nelleke Baldé.

 

Voor Dieter was het een fel bevochten overwinning. "Het zwembad was vandaag aan de koude kant. Mijn baangenoten waren Robbe Janssens en Stef Coninx. Robbe ging er bij de start meteen hard vandoor dus koos ik ervoor om mij in tweede positie in zijn voeten te leggen."

Na 5min54 kwamen Robbe en Dieter samen in de wisselzone. Dieter kon hier meteen een kloof slagen "Ik voelde na de wissel dat ik een kleine voorsprong had op Robbe. Ik twijfelde niet en trok vol door. Het gevoel zat niet super, maar desondanks kwam er niemand terug. Ik ben des te meer tevreden dat ik ondanks de zware concurrentie toch heb kunnen winnen."

De volledige uitslag vinden jullie via https://uitslagen.nl/uitslag?id=2018012700817

ATLETEN VAN DE DAG