Op het BK Duatlon voor Jeugd A (16 en 17 jaar) behaalde Robbe De Caluwé een degelijke 9e plaats. In het zonovergoten Ruddervoorde bij het Brugse Oostkamp kwam een sterk deelnemersveld met 65 deelnemers aan de start. Na 5 km lopen - 20 km fietsen - 2.5 km was het Vince Van de Poel van KTT die op het hoogste schavotje mocht kruipen voor Wout Franco uit het nabij gelegen Triatlon Brugge Team (TBT) en Lars Droogmans van SJKT.

"Ik probeerde mij serieus in te houden bij de start van de eerste 5 km. Ik weet dat ik er af en toe te enthousiast wil invliegen door mee te willen gaan met de eerste lopers. Deze keer probeerde ik mijzelf niet op te blazen, naar niemand te kijken, en de snelste 5 km te lopen over 2 ronden die ofwel licht omhoog ofwel licht bergaf gaan." aldus Robbe achteraf "hierdoor had ik op het einde nog genoeg over voor een snelle wissel en kon ik meteen vol aangaan op de fiets".

 

"Tijdens het fietsen was de samenwerking ver te zoeken. Na elke bocht werd er wel stevig doorgetrokken, maar op de lange rechte stukken viel het tempo serieus uit de groep. Ik probeerde de groep regelmatig aan te vuren, maar het tactische sparen van de benen voor de afsluitende loop is nu eenmaal iets wat erbij hoort op triatlon en duatlon."

Dat Robbe goed had ingedeeld zou blijken uit zijn afsluitende 2.5 km lopen. Hij wist geen enkele plaats nog prijs te geven en kon nog een paar atleten oprapen. 

"Goed indelen, rustig blijven op de belangrijke momenten zoals de start en de wissels, en recht blijven op de fiets blijkt de juiste formule te zijn voor mij om een goede race af te leggen. Hopelijk ben ik nu vertrokken voor een goed seizoen." 

 

De volledige uitslag vinden jullie via BK Duatlon Jeugd A 2018 - Ruddervoorde

ATLEET VAN DE DAG