jeroen-cover
Author picture

Jeroen – Ironman Hamburg

Op 2 juni 2024 trotseerde ik de finishlijn van de Ironman triathlon in Hamburg. Op 28 juli 2023 vroeg ik advies aan mijn dochter of haar papa een Ironman moest worden. Levenslessen komen steeds van een kind van 5, dus schreef ik me per direct in, niet wetende wat er me te wachten stond.

Ik had wel al wat fiets ervaring en had ooit eens een marathon gelopen. Via vrienden kwam ik bij Koen terecht. Zo’n avontuur doe je namelijk niet alleen. Hij zag het wel zitten om in dit avontuur te stappen. Hij adviseerde me om me aan te sluiten bij Atriac. Je wordt geen Ironman met schoolslag, of toch moeilijker. En zo geschiedde… Op 10 augustus begon ik met een Start2Swim bij ATRIAC. Ik waagde me nog angstig in het water, amper 25 meter crawl zwemmend. Mijn doel om een Ironman te worden leek onbegonnen werk, totdat ik les volgde bij de Guy, Manon en Lesley. 2 tot 3 keer per week heb ik maanden aan een stuk les gevolgd. Slag na slag, tip na tip, les na les, overwon ik de golven van mijn eigen onzekerheid.

Zoals ik al zei, Ironman word je niet alleen. Atriac bleek daar dus een ideale sportvereniging voor te zijn. Ik werd lid van een paar WhatsApp-groepjes en direct bleek dat het een zeer actieve groep sporters is op alle vlakken. Dat is wel wijs 🙂 . De petekinderen WhatsApp vond ik heel handig om tips en tricks direct te vragen aan een paar kenners in het vak (merci!). De extra aanmoedigingen zijn ook echt tof.

Op BK ploegen heb ik geleerd dat de wissel niet snel hoeft te zijn :). Het was belangrijker om kalm te blijven en gefocust te raken op het volgende onderdeel. Dankzij die les kon ik tijdens de Ironman efficiënt wisselen en kostbare energie recupereren.

Wat ik ook bijzonder leuk vond tijdens de trainingen, wie eet er nu niet graag +10.000 kcal extra per week?

Langzamerhand transformeer je namelijk van een gewone sterveling tot een ironman.

Op de dag van de wedstrijd trotseerde ik de natuurlijke elementen, als een ware Poseidon door het water, fietste ik tegen de wind als Aeolus en rende ik als een onvermoeibare Achilles (op die laatste 12 km na dan 🙂 ).

De Ironman-medaille, die ik met trots om mijn nek draag, is een bewijs van mijn doorzettingsvermogen en een herinnering aan de kracht die in ieder van ons schuilt.

#anythingispossible #forzatriac

Dus, twijfel je of je dromen te groot zijn? De triatlonarena is jouw avonturenspeeltuin, waar je met elke slag, elke pedaalomwenteling en elke stap dichterbij komt bij je eigen heldhaftige finish. Ook al is triatlon een individuele sport, het clubgebeuren maakt het gewoonweg leuker. Duik in het diepe, fiets tegen de wind en ren met moed in je hart. De Ironman-finishlijn wacht op ons allemaal!

Met sportieve groet, Jeroen R.

P.S. Nog eens een dikke merci aan de organisatie & trainers van Atriac. ❤️
P.P.S.: Als je partner de laatste weken voor je trainingen klaagt dat je te veel sport, niet discuteren. Ze hebben gelijk 😂 

Share this post

Lees meer

Comments